Maandelijkse weergave
Per maand
Categories
Per categorieën
Search
Zoeken
Fiom Drieluik Seminar ‘Wie is de donor?!" deel 1 Download als een iCal bestand
 
Maandag 27 November 2017 Casandra van BavelHits : 385 

Het thema donorverwantschap staat dit jaar in het middelpunt van de belangstelling. De ontwikkelingen rondom de voormalige spermakliniek Bijdorp, het gebruik van buitenlands donorsperma, de zoektocht van donorkinderen naar hun donoren, de oproep van minister Schippers aan donoren om zich bekend te maken: het is actueel en er is sprake van snelle ontwikkelingen die weer nieuwe vragen oproepen.

In het Drieluik Seminar ‘Wie is de donor?!’ belicht Fiom in drie middag-seminars (12.30 - 17.00 uur) donorverwantschap vanuit verschillende invalshoeken. Inspirerende sprekers, ervaringsverhalen, discussies en uitwisseling belichten de thema's: spermadonatie, openheid over afstamming en matchen via DNA. Door kennis en ervaringen te delen wordt duidelijk welke ontwikkelingen spelen.

De inschrijving is inmiddels geopend en Fiom wil het seminar graag onder de aandacht brengen van u en uw collega's en van uw eventuele leden of lezers. Wellicht wilt u hen deze informatie toesturen of kunt u een aankondiging op de website plaatsen. Bij voorbaat hartelijk dank.

Data:

We gaan in op de rol en positie van spermadonoren. Wat is er de afgelopen jaren veranderd in hun positie ten opzichte van de klinieken en de donorkinderen? Welke uitwerking heeft de invoering van de donorwet (2004) op de mannen die destijds anoniem gedoneerd hebben? En wat is er nodig op het gebied van voorlichting, hulp en counseling?

In de counseling, voorlichting aan ouders en in de maatschappelijke discussie komt het begrip ‘openheid’ vaak naar voren. Openheid kan betrekking hebben op uiteenlopende aspecten van afstamming. Als openheid over iemands afstamming heeft ontbroken, komt de waarheid dikwijls op een pijnlijke manier aan de oppervlakte. Dit heeft dan grote impact en roept vele vragen op.

Tijdens het derde seminar zal het gaan over de mogelijkheden die DNA biedt bij het zoeken naar verwanten, en de snelle ontwikkelingen hierin. Wat zijn de kansen en wat de valkuilen?

Voor wie:                

Professionals op het gebied van de voortplantingsgeneeskunde, klinische embryologie, hulpverlening, jeugdzorg, welzijn, rechtspraak, kenniscentra, ethiek, politiek, belangenbehartiging en onderzoek. Ook belangstellenden, werkzaam op gebieden met raakvlakken, zoals adoptie en afstammingsvragen, kunnen zich inschrijven.

Kosten:             125 euro p.p. per seminar. Passe-partout: drie seminars 300 euro p.p.

Waar:                De seminars vinden plaats in Amersfoort, locatie Seats2meet CS.

Het hele programma is te vinden op de Fiom website. Hier kan men zich ook inschrijven.

Terug

Inloggen